Abdourahmane Sow – Burure-hankkeen koordinaattori

Burure-hankkeemme hankekoordinaattorina Guineassa toimii Abdourahmane Sow. Hän on kotoisin Dalaban seudulta eli samalta Fouta Djallonin ylänköalueelta, missä Malinkin kaupunki sijaitsee, mutta Malia hieman etelämpää. Hän on 48-vuotias ja hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Koulutukseltaan Sow on sosiologi, mutta vuodesta 1996 alkaen hän toiminut erityisesti luonnonvarojen suojeluun liittyvissä tehtävissä. Hän on työskennellyt Malin lähialueilla mm. Yemberingissä, Fougoussa ja Donghel Sigonissa, missä hän on eri projekteissa tukenut paikallisia yhteisöjä luonnonsuojelussa ja luonnonvarojen kestävässä käytössä. Sow’lla on ennestään paljon kokemusta ulkomaalaisista järjestöistä – hän on toiminut hanketyöntekijänä mm. ranskalaisissa Aide et Action ja Essor -järjestöissä. Indigokin on Sow’lle tuttu ennestään – hänen ensimmäinen työtehtävänsä Malin seudulla oli juuri Indigon hankkeessa. Sittemmin hän on toiminut muutamaan eri otteeseen Indigon projekteissa. Alkuperäistäkään koulutustaustaansa Sow ei ole unohtanut, vaan on osallistunut useisiin sosiologisiin tutkimuksiin eri tahojen kanssa yhteistyössä.