Lähde Lomalle Guineaan 11.10 – 24.10.2017 Kehitysmaayhdistys Indigon Kanssa

Matkalla tutustutaan monipuolisesti Guinean luontoon niin Malin prefektuurissa Guinean pohjoisosissa kuin pääkaupungissa Atlantin rannalla Conakryssa, jossa tutustutaan myös rannikon upeaan musiikki- ja tanssiperinteeseen ja vieraillaan paratiisisaarilla. Fouta Djallon ylängöillä, lukuisilla patikointiretkillä tutustumme lähiympäristön kyliin ja kyläläisten arkeen. Pohjoisesta palatessamme pysähdymme kahdeksi yöksi Dalaban kaupunkiin. Dalabassa vierailemme mahdollisuuksien mukaan eteläafrikkalaisen ihmisoikeustaistelijan, Miriam Makeban talossa sekä lähistön luontokohteessa.

1.päivä, keskiviikko: Helsinki – Conakry

Saapuminen Conakryyn lentoyhtiöstä riippuen joko illalla tai yöllä. Majoittuminen Kipe tourisme hotelliin.

2. päivä, torstai: Conakry – Labe

Aamulla aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Labea, jonne saavumme illalla. Majoitumme Labessa hotelli Safatouhun.

3. päivä, perjantai: Labe – Mali

Aamiaisen jälkeen jätämme sähköistetyn maailman ja suuntaamme hiekkatietä pitkin kohti matkamme pääkohdetta Malia. Malin kaupunki, jossa asuu noin 5000 asukasta, sijaitsee ylänköalueella 1500 m korkeudessa merenpinnasta. Saavumme Maliin iltapäivällä ja majoitumme Auberge-Indigoon. Loppupäivä on vapaata tutustumista Maliin.

Malin kaupungissa on aurinkoenergialla toimivat katuvalot mutta asunnoissa ei ole yleisesti sähköä. Auberge Indigossa on kuitenkin aurinkoenergialla toimiva valaistus sekä mahdollisuus ladata pieniä 220 voltin sähkölaitteita, kuten kännyköitä ja kameroita. Malissa ilmasto on miellyttävä, päivisin on aurinkoista, mutta illalla ja yöllä lämpötila voi laskea lähemmäs nollaa. Kannattaa ottaa mukaan sekä hellevaatetta, että muutama lämpimämpi kerrasto.

4. – 7. päivä, lauantai – tiistai: Mali

Teemme patikointiretkiä lähiympäristön kyliin ja pääsemme tutustumaan paikallisten jokapäiväiseen elämään. Malissa asuu pääosin pularkansaa. Pularit ovat pääosin luopuneet paimentolaisuudesta, mutta karjankasvatus on edelleen tärkeä elinkeino ja karja vaurauden osoitus ja pankki huononpäivän varalle. Vierailemme myös Indigon hankkeen yhteistyökylissä ja tutustumme hankkeeseen. Malissa viettämiemme päivien aikana käymme myös ihailemassa maisemia Mont Louran laelta. Kirkkaalla säällä sieltä näkyy aina Senegaliin saakka. Malin kuuluisin matkailukohde Dame de Mali, luonnon kallioon muodostama naisfiguuri on pakko nähdä. Malin kaupungissa tutustumme perinteiseen kankaankudontaan ja -värjäykseen. Malissa kankaankudonta on perinteisesti miesten työtä. Kankaanvärjäys puolestaan kuuluu pääsääntöisesti naisten tehtäviin. Malin naistenkeskuksessa CAAF:issa on myytävänä alueen käsitöitä saviastioista tyylikkäisiin indigoasuihin. Lauantai-iltana on mahdollisuus tutustua Malin keskustan baarielämään sekä käydä tanssahtelemassa nuorison suosimassa diskossa. Sunnuntaitorille saavutaan laajalta alueelta ostamaan ja myymään tuotteita. Torilta löytyy monenlaisia tuotteita ruokatarvikkeista indigokankaisiin ja kiinalaisiin taskulamppuihin. Aamiaiset ja illalliset sisältyvät pakettiin Malissa.

8. päivä, keskiviikko: Mali – Dalaba

Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset Malille ja suuntaamme kohti Dalabaa, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Ranskan siirtomaavallan aikaan Dalabassa oli suuri sanatorio, josta on enää rauniot jäljellä. Etelä-afrikkalainen laulaja Miriam Makeba vietti maanpakolaisaikanaan pitkiä aikoja Dalabassa. Majoitumme vaatimattomaan mutta siistiin SIB Fouta hotelliin. Kolmekymmenluvulla valmistunut hotelli on sisustettu aidoilla 70-luvun retrohuonekaluilla.

9.päivä, torstai: Dalaba
Vierailemme mahdollisuuksien mukaan Miriam Makeban talossa. Talossa vieraillessa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt 1970-luvulle. Käymme myös alueen luontokohteessa.

10.päivä, perjantai: Dalaba – Conakry – Kassan saari

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Conakrya, jonka satamasta siirrymme Conakryn edustalla olevalle, Îles de Los saariryhmään kuuluvalle Kassan saarelle viettämään ansaittua, erilaista rantalomaa. Majoittuminen Le Magellan hotelliin.

11 – 12. päivä, lauantai-sunnuntai: Kassan saari

Saarilla on mahdollisuus uintiin, auringonottoon sekä saarten kyliin ja luontoon tutustumiseen. Kylissä on elävä musiikki- ja tanssikulttuuri. Halukkaat voivat myös käydä pääkaupungissa Conakryssa, jonne on alle tunnin venematka.

13. päivä, maanantai: Kassa – Conakry – Helsinki

Aamupäivällä siirrymme mantereen puolelle. Viemme matkatavaramme tuttuun Kipe-hotelliin, jossa meille on varattuna muutama huone laukkujen säilytykseen, suihkussa käyntiin sekä vaatteiden vaihtoon ennen illalla/yöllä alkavaa paluumatkaa. Päivällä vielä aikaa Conakryyn tutustumiseen ja viime hetken ostosten tekoon.

14. päivä, tiistai: Helsinki

Saavumme Helsinkiin.

Matkan hinta on:
• 1290 € (jäsenet 1190 €
• + noin 1100 € lennot ja viisumi
• + 120 € yhden hengen huoneen lisämaksu yksin matkalle lähteville (koskee majoituksia muualla kuin Malissa)
Hintaan sisältyy:
– suomalaisen matkanjohtajan palvelut
– majoitus 2 hengen huoneessa
– maa- ja merikuljetukset
– retket
– aamiaiset sekä Malissa myös illalliset
– infotilaisuus ennen matkaa Helsingissä tai Tampereella

Hintaan ei sisälly lennot ja Guinean turistiviisumi (n. 80 € postikuluineen). Guineaan lentävät ainakin seuraavat lentoyhtiöt: Air France, Brussels airlines, Turkish airlines ja Royal Air Maroc. Lentolippujen hinnat ovat noin 1000 € molemmin puolin. Halvimpia ovat kahden lipun yhdistelmät, jolloin laukut täytyy ottaa ulos esim. Pariisin kentällä ja siirtää itse lähtöselvitykseen seuraavalle lennolle. Ryhmän kokoonpanon selvittyä voimme sopia lentoreitistä ja lentoyhtiö(i)stä. Autamme mielellämme lentojen valitsemisessa ja viisumin hankkimisessa.

Majoittuminen Conakryssa, Labessa, Dalabassa ja Kassan saarella tapahtuu vaatimattomissa mutta siisteissä 2 hengen huoneissa, joissa on wc ja suihku. Guineassa hotellihuoneessa on yleisesti vain yksi suuri vuode, joten yksin matkalle lähtevien edellytetään ottavan yhden hengen huoneen. Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 120 €.

Malissa majoitumme pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa Auberge Indigossa ja naapuruston taloissa. Malissa yhden hengen huone ei ole mahdollinen. Latriini sekä peseytymistilat sijaitsevat erillisessä rakennuksessa.

Matkalle mahtuu vain 11 osallistujaa, joten varaa matkasi pian. Matka järjestetään, jos matkalle lähtee vähintään 8 osallistujaa.

Indigon jäsenilleen ja muille kiinnostuneille tarjoama matka ei ole mikään perinteinen turistimatka. Matkalle osallistujille tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus päästä läheltä tutustumaan maahan, jossa eurooppalainen matkailija on harvinaisuus. Matkalle osallistujilta edellytetään normaalia kuntoa, joustavuutta sekä aitoa kiinnostusta tutustua erilaiseen kulttuuriin. Guinean tiestö on huonokuntoinen ja matkustusajat ovat pitkiä. Matkustamme paikallisilla reittitakseilla, joissa normaalisti matkustaa 9 matkustajaa. Meille varatuissa autoissa matkustamme kuitenkin väljemmin, vain 4-5 matkalaista/auto.

Matkalle lähtijöillä tulee olla voimassa oleva keltakuumerokotus. Matkalla on malariariski, joten suosittelemme neuvottelemaan lääkärin kanssa sopivasta malarian estolääkityksestä. Matkalle lähtijällä tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Matkalle lähtijöille järjestetään infotilaisuus joko Helsingissä tai Tampereella elo-syyskuussa.

Matkanjohtajana toimii Markku Pykäläinen, joka on työskennellyt Indigon hankkeissa vuodesta 1998 alkaen. Hän toimi matkanjohtajana myös edellisellä, vuonna 2006 järjestetyllä matkalla.

Matkalle ilmoittautumiset viimeistään 15.6.2017. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 200 €. Summa palautetaan, mikäli matkaa ei järjestetä. Loppusumma tulee maksaa viimeistään 15.9.2017. Varausmaksu ja loppusumma maksetaan Kehitysmaayhdistys Indigon tilille:
FI79 1146 3000 8614 08

Tiedustelut ja matkavaraukset:
Markku Pykäläinen
Sähköposti: pytama@yahoo.com
puhelin: 0443012590