Lähde syksyllä 2018 vapaaehtoiseksi Indigon hankkeeseen Guineaan!

-Hallitsetko ranskan kielen?
-Oletko itsenäinen ja sopeutumiskykyinen?
-Haluatko oppia lisää Länsi-Afrikan kehityskysymyksistä?

Jos vastasit kyllä, niin olet etsimämme henkilö! Hae vapaaehtoiseksi Indigon kehy-hankkeeseen Guineaan syksyksi 2018!

Kehitysmaayhdistys Indigo ry hakee harjoittelijaa/vapaaehtoistyöntekijää ruokaturvan ja sanitaation parantaminen -hankkeeseen Malin hallintoalueelle Guineaan, Länsi-Afrikkaan. Vapaaehtoista haetaan 2-4 kuukaudeksi (tai sopimuksen mukaan) syksyksi 2018. Vapaaehtoisia voi myös lähteä samanaikaisesti kaksi. Vapaaehtoistyön voi tehdä myös opintoihin kuuluvana harjoitteluna.

Hanke keskittyy erityisesti naisten ja lasten ravitsemus- ja hygieniatason parantamiseen muun muassa edistämällä proteiinipitoisempien kasvien viljelyä. Hankkeeseen kuuluu myös sanitaatio- ja hygieniakoulutusta sekä kuivakäymälöiden rakentamista ja niiden käytön edistämistä. Hankkeen käytännön toteutuksesta paikan päällä vastaa yhdistyksen guinealainen kumppanijärjestö Association de développement Indigo. Hankkeen viimeisimpiä tietoja voi katsoa Indigon Facebook-sivulta.

Vapaaehtoinen tulee toimimaan yhteistyössä Guinean paikallisen henkilöstön kanssa. Vapaaehtoisen tehtäviä voi olla mm. paikallisten työntekijöiden kouluttaminen verkkosivujen päivittämisessä ja tulosten dokumentoinnissa sekä osallistuminen ravitsemusseurantaan tai kuivakäymälöiden ylläpitoon. Tämän lisäksi hän osallistuu hankkeen päivittäisiin toimintoihin, hankkeen seurantaan sekä hoitaa yhteydenpitoa Suomeen. Voit lukea tästä blogista Guineassa syksyllä 2017 olleen vapaaehtoisen kokemuksesta.

Hankkeen pääpaikka on Malin pikkukaupunki Pohjois-Guineassa. Hankealue on maaseutua, eikä siellä ole sähköverkkoa eikä juoksevaa vettä. Majapaikassa ja kumppanijärjestön toimistolla on aurinkopaneelit, joilla sähkölaitteet voi ladata päivisin. Vapaaehtoiselta edellytetään siis joustavuutta työskennellä hyvin erilaisessa ympäristössä ja sopeutumiskykyä yksinkertaisiin olosuhteisiin. Muita edellytyksiä on ranskan kielen taito, itsenäisyys ja aiempi kansainvälinen kokemus. Koulutus ja kokemus hanketyöstä, ympäristöalalta, kehitysyhteistyöstä ja järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Kehitysmaayhdistys Indigo tarjoaa ilmaisen majoituksen paikan päällä, vastaa perehdytyksestä ennen lähtöä ja tuesta vapaaehtoistyön aikana. Vapaaehtoinen maksaa itse muut kulut (matkat, viisumi, rokotukset, vakuutus, ruoka jne.)*.

Lähetä hakemus + CV sähköpostitse osoitteeseen: indigotiedotus@gmail.com. Ilmoitathan hakemuksessasi milloin ja kuinka pitkäksi aikaa toivot lähteväsi vapaaehtoistyöhön. Lisätietoja saa Indigo ry:n pj:lta Ilkka Pulkkiselta, p. 050 3509259 / indigotiedotus@gmail.com.

*Arvioita kustannuksista (voivat vaihdella tästä): Matkat ja viisumi 800-1200 €, ylläpito paikan päällä (ruoka, pienet ostokset, vapaa-ajan matkat ym.) 50-150 €/kk. Rokotukset ja malarianestolääkitys alk. 150-300 € (riippuu oleskelun kestosta).

Indigo-kastelemassa