Lähde vapaaehtoiseksi Indigon kehitys- yhteistyöhankkeeseen Guineaan!

Kehitysmaayhdistys Indigo ry hakee harjoittelijaa/vapaaehtoistyöntekijää Ruokaturvan ja sanitaation parantaminen -hankkeeseen Malin hallintoalueelle Guineaan, Länsi-Afrikkaan. Vapaaehtoista haetaan 2-4 kuukaudeksi (tai sopimuksen mukaan) keväälle 2018. Vapaaehtoisia voi myös lähteä samanaikaisesti kaksi. Vapaaehtoistyön voi tehdä myös opintoihin kuuluvana harjoitteluna.

Hanke keskittyy erityisesti naisten ja lasten ravitsemus- ja hygieniatason parantamiseen muun muassa edistämällä proteiinipitoisempien kasvien viljelyä. Hankkeeseen kuuluu myös sanitaatio- ja hygieniakoulutusta sekä kuivakäymälöiden käytön edistämistä. Hankkeen käytännön toteutuksesta paikan päällä vastaa yhdistyksen guinealainen kumppanijärjestö Association de développement Indigo. Hankkeen viimeisimpiä tietoja voi katsoa myös Indigon Facebook-sivulta.

Vapaaehtoinen tulee toimimaan yhteistyössä Guinean paikallisen henkilöstön kanssa. Tehtäviin kuuluu erityisesti sanitaatioon tai ravitsemukseen liittyviä tehtäviä. Vapaaehtoisen tulisi myös kouluttaa paikallisia työntekijöitä verkkosivujen päivittämisessä, tulosten dokumentoinnissa sekä tietokoneen käytössä. Tämän lisäksi hän osallistuu hankkeen päivittäisiin toimintoihin, seurantaan sekä hoitaa yhteydenpitoa Suomeen. Tarkka tehtävänkuva räätälöidään lähtijän alan ja kiinnostuksen mukaan.

Hankkeen pääpaikka on Malin pikkukaupunki Pohjois-Guineassa. Hankealue on maaseutua, eikä siellä ole sähköverkkoa eikä juoksevaa vettä. Majapaikassa ja kumppanijärjestön toimistolla on aurinkopaneelit, joilla sähkölaitteet voi ladata päivisin. Vapaaehtoiselta edellytetään siis joustavuutta työskennellä hyvin erilaisessa ympäristössä ja sopeutumiskykyä yksinkertaisiin olosuhteisiin. Muita edellytyksiä on ranskan kielen taito, itsenäisyys ja aiempi kansainvälinen kokemus. Koulutus ja kokemus hanketyöstä, ympäristöalalta, kehitysyhteistyöstä ja järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Kehitysmaayhdistys Indigo tarjoaa ilmaisen majoituksen paikan päällä ja vastaa perehdytyksestä ennen lähtöä. Vapaaehtoinen maksaa itse muut kulut (matkat, viisumi, rokotukset, vakuutus, ruoka jne.)*.

Lähetä hakemus + CV sähköpostitse osoitteeseen: indigotiedotus@gmail.com. Ilmoitathan hakemuksessasi milloin ja kuinka pitkäksi aikaa toivot lähteväsi vapaaehtoistyöhön. Lisätietoja saa Indigo ry:n pj:lta Ilkka Pulkkiselta, p. 050 3509259 / indigotiedotus@gmail.com.

*Arvioita kustannuksista (voivat vaihdella tästä): Matkat ja viisumi 1500 €, ylläpito paikan päällä (ruoka, pienet ostokset, vapaa-ajan matkat ym.) 30-100 €/kk. Rokotukset ja malarianestolääkitys alk. 150 € (riippuu oleskelun kestosta).