Toiminta


Suomessa Indigon toiminnan perustan muodostavat vapaaehtoisten työryhmät, jotka suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia aktiviteetteja kuten jäsentoimintaa, tiedotusta ja varainkeruuta sekä osallistuvat hankkeen toimintojen suunnitteluun ja seurantaan. Indigo osallistuu myös moniin eri tapahtumiin. Guineassa Indigo pitää yllä Auberge Indigo -majataloa, johon alueella vierailevat voivat majoittua.

HANKERYHMÄ

Indigon hankeryhmä kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa. Hankekokouksissa keskustellaan hankkeen etenemisestä Guineassa, suunnitellaan varainkeruuta ja tapahtumia.

Haluaisitko olla vaikuttamassa Indigon tulevaisuuteen? Tervetuloa mukaan hankeryhmän toimintaan!

Tiedustelut:
Meri Paunonen
Indigon hankeryhmän puheenjohtaja
indigo.meri@gmail.com

Tutustu hankkeeseen Facebookissa ja Kuvaja kohteessa -blogissa.

TAPAHTUMAT

Indigo osallistuu moniin eri tapahtumiin ja ilmoittaa ajankohtaisista tapahtumista etusivullaan. Vuoden päätapahtumia ovat Maailma kylässä ja Mahdollisuuksien tori.

Maailma kylässä –festivaali Helsingissä

Vuosittain toukokuussa järjestettävällä Maailma kylässä –festivaalilla Indigo myy tuotteitaan ja esittelee toimintaansa. Vuoden 2017 festivaali järjestetään 27.-28.5.

www. maailmakylassa.fi

Haluatko mukaan?
Ilmoittaudu:
Anna Diallo / diallo.anna@gmail.com

Mahdollisuuksien tori –tapahtuma Tampereella

Vuoden 2017 toritapahtuma järjestetään 25.5.

www. mahdollisuuksientori.fi

Haluatko mukaan?
Ilmoittaudu:
John Coogan / john.coogan@encap.fi

JÄSENMATKAT

Indigo järjestää jäsenilleen matkoja Guineaan. Lue jäsenmatkan esittely

AUBERGE

Indigo omistaa Malin kaupungissa sijaitsevan Auberge-majatalon. Käytössä on 5 kahdenhengen huonetta, yksi pihamajoitus kahdelle hengelle sekä keittiö kaasuliedellä. Kävijät ovat Malissa vierailevia viranomaisia, järjestöjen edustajia ja turisteja.

YSTÄVYYSKOULUTOIMINTA

Indigo etsii ystävyyskoulua / ystävyyskoululuokkaa, jossa opiskellaan ranskaa. Ystävyyskoululuokka käy kirjeenvaihtoa guinealaisen koulun samanikäisten oppilaiden kanssa.

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu on ollut aiemmin Indigon ystävyyskoulu. Koulun lahjoittamilla varoilla Malin kunnan kouluihin ostettiin pöytä-pulpetteja, ja koulu lahjoitti myös ranskankielisiä kirjoja Guineaan. Indigo kiittää Helsingin ranskalais-suomalaista koulua hyvästä yhteistyöstä.

Tiedustelut: indigotiedotus@gmail.com

JULKAISUT

Margherita Zilliacus ja Gocy Diallo

Kehitysmaayhdistys Indigon julkaisema ja Margherita Zilliacuksen kirjoittama kirja Oikeus unelmiin – Raportti Guineasta on ilmestynyt sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Kirjan julkaisemiseen on saatu ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen tiedotustukea.

Oikeus unelmiin kertoo länsiafrikkalaisesta Guinean valtiosta, siitä, miten ihmiset elävät elämäänsä välillä ankeiden reunaehtojen vallitessa. Kirjoittaja on valinnut näkökulmakseen unelmat, joita ei voi ankaratkaan olosuhteet tappaa. Kirja käsittelee erilaisten ihmisten – lasten, opettajien, kansalaisaktivistien, naisten, kyläläisten, lukutaidottoman kirjakauppiaan ja viranomaisten, arkielämää ja unelmia. Kirjasta saa taustatietoa myös Guinean ja Länsi-Afrikan historiasta.

Tiedustelut: indigotiedotus@gmail.com

Oikeus unelmiin -kirjan kansi

OPPIMATERIAALI

Ranskankielinen oppimateriaalipaketti ranskankielisen Afrikan maista on suunnattu yläkoulu- ja lukiotasoille. Materiaalin tuottajana on kehitysmaayhdistys Indigo ja sen rahoitus on saatu Ulkoministeriön vuoden 2008 tiedotustuen kautta.

Tekstit on ryhmitelty aiheittain helpoimmasta vaikeimpaan:

 

Jokaisen tekstin jälkeen on aihealueeseen liittyviä tehtäviä ja kysymyksiä. Tehtäviä voi tehdä yhdessä, pareittain tai ryhmässä. Tekstit voidaan käsitellä joko helppous- tai kiinnostustason mukaan ranskan kaksoistunnilla. Yksi aihe vastaa yhtä kaksoistuntia.
Opettajan oppaasta löytyvät vastaukset tehtäviin. Siinä on myös tiivistetty suomenkielinen tietopaketti Guineasta, jossa kehitysmaayhdistys Indigo on toteuttanut kehitysyhteistyöprojekteja jo vuodesta 1989 lähtien. Opettajan oppaan lopussa on linkkilista, josta voi etsiä lisätietoa ranskankielisestä Afrikasta.
Indigo toivottaa hyviä opiskeluhetkiä!

Oppimateriaalin taitto: Pekka Keskinen, LUONNE Visual
Kielentarkastus HuK, virallinen kielenkääntäjä, Anneli Taimio